Nieuws

Volg de ontwikkelingen van Zeehaven IJmuiden NV op de voet via onze website.

 • Start MSC traject voor de pulsvisserij op tong en schol

  27-03-2015 › De Coöperatieve Visserij Organisatie (CVO - het samenwerkingsverband van alle in de Neder-landse kottervisserij opererende PO’s) is gisteren, 26 maart 2015 een MSC traject voor de pulsvisserij op tong en schol gestart De CVO hecht er waarde aan de pulsvisserij te laten beoordelen binnen het sterke en onafhankelijke certificeringsprogramma van MSC, net zoals is gebeurd voor haar reeds gecertificeerde twinrig- en fly shoot-visserij. Met het starten van dit traject is de CVO ervan overtuigd een grote stap voorwaarts te zetten in de verdere verduurza-ming van de Nederlandse aanvoersector. Lees verder »
 • Verdubbeling aantal cruisepassagiers

  25-03-2015 › Ondanks de daling van het aantal passagiers laat de trend de afgelopen jaren in de Nederlandsecruisesector een positief beeld zien. Dit blijkt uit de jaarcijfers van CLIA Nederland die vorigeweek bekend zijn gemaakt. Lees verder »
 • Felison Cruise Terminal is beste van de wereld

  23-03-2015 › De Felison Cruise Terminal in de IJmondhaven is verkozen tot beste turnaround terminal van de wereld, als begin- of eindpunt van cruisevaarten.De verkiezing is georganiseerd door het prestigieuze Cruise Insight Magazine. De winnaar is bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse cruisevakbeurs in de Amerikaanse stad Miami. Lees verder »
 • Presail IJmond krijgt vorm

  21-03-2015 › Presail IJmond, de aanloop naar de Parade van Tallships op het Noordzeekanaal, krijgt steeds meer gestalte. Het nautisch festijn, waar in het Havenfestival IJmuiden is opgenomen, heeft plaats op 15,16 en 18 augustus. Sail in Parade is een dag later, namelijk 19 augustus. Lees verder »
 • Calamiteitenbogen Velsertunnel in gebruik

  28-01-2015 › Niet langer tweerichtingsverkeer door één tunnelbuis

  De aanleg van zogeheten calamiteitenbogen op de knooppunten Beverwijk en Velsen is klaar. Deze nieuwe verbindingswegen maken het mogelijk om te rijden via de Wijkertunnel, als de Velsertunnel gestremd is. Vanaf 23 januari worden de calamiteitenbogen ingezet tijdens afsluitingen vanwege een ongeluk of bij onderhoudswerkzaamheden. Vanaf die datum is tweerichtingsverkeer in één tunnelbuis niet meer mogelijk. Lees verder »