Nieuws

Volg de ontwikkelingen van Zeehaven IJmuiden NV op de voet via onze website.

 • Toekenning subsidies herstructurering Middenhavengebied

  1-10-2015 › Collegebericht
  Weeknummer: 40

  Onderwerp: Toekenning provinciale subsidies Herstructurering en Intelligent Ruimtegebruik Bedrijventerreinen Middenhavengebied en Broekerwerf Lees verder »
 • Trawlervloot vist met de rem er op

  23-09-2015 › Wie aan vissers denkt, denkt vooral aan opvarenden van boomkorkotters. Maar een enkele Nieuwedieper gaat voor het nog grotere werk. Zoals Marcel Snip, die aan boord van de grote vriestrawler Cornelis Vrolijk dienst doet. Lees verder »
 • Derde windpark in gebruik genomen

  21-09-2015 › Windpark Luchterduinen in de Noordzee is maandag officieel in gebruik genomen. Het windpark staat 23 kilometer voor de kust van Zandvoort en Noordwijk en is het derde windpark in de Nederlandse Noordzee. Luchterduinen telt 43 windmolens, met een totaal vermogen van 129 megawatt. Daarmee kunnen rond de 150.000 huishoudens van stroom worden voorzien. Lees verder »
 • Hektrawlers gaan op stroom

  26-06-2015 › Stroom uit zee dat gebruikt wordt voor het voeden vanvisserijschepen aan wal. Deze unieke combinatie is sinds gisteren mogelijk in de haven van IJmuiden. Op de Kotterkade - waar zogeheten hektrawlers van de rederijen Cornelis Vrolijk en Parlevliet & Van der Plas aanmeren - zijn voorzieningen voorwalstroom aangelegd. Lees verder »
 • Walstroom resultaat uit Milieudialoog

  26-06-2015 › Milieugedeputeerde Tjeerd Talsma is altijd onder de indruk wanneer hij de IJmond binnenrijdt. Vooral de bedrijvigheid, diversiteit en energie die de regio uitstraalt.  Lees verder »