Nieuws

Volg de ontwikkelingen van Zeehaven IJmuiden NV op de voet via onze website.

 • Trawlervloot vist met de rem er op

  23-09-2015 › Wie aan vissers denkt, denkt vooral aan opvarenden van boomkorkotters. Maar een enkele Nieuwedieper gaat voor het nog grotere werk. Zoals Marcel Snip, die aan boord van de grote vriestrawler Cornelis Vrolijk dienst doet. Lees verder »
 • Derde windpark in gebruik genomen

  21-09-2015 › Windpark Luchterduinen in de Noordzee is maandag officieel in gebruik genomen. Het windpark staat 23 kilometer voor de kust van Zandvoort en Noordwijk en is het derde windpark in de Nederlandse Noordzee. Luchterduinen telt 43 windmolens, met een totaal vermogen van 129 megawatt. Daarmee kunnen rond de 150.000 huishoudens van stroom worden voorzien. Lees verder »
 • Hektrawlers gaan op stroom

  26-06-2015 › Stroom uit zee dat gebruikt wordt voor het voeden vanvisserijschepen aan wal. Deze unieke combinatie is sinds gisteren mogelijk in de haven van IJmuiden. Op de Kotterkade - waar zogeheten hektrawlers van de rederijen Cornelis Vrolijk en Parlevliet & Van der Plas aanmeren - zijn voorzieningen voorwalstroom aangelegd. Lees verder »
 • Walstroom resultaat uit Milieudialoog

  26-06-2015 › Milieugedeputeerde Tjeerd Talsma is altijd onder de indruk wanneer hij de IJmond binnenrijdt. Vooral de bedrijvigheid, diversiteit en energie die de regio uitstraalt.  Lees verder »
 • Start MSC traject voor de pulsvisserij op tong en schol

  27-03-2015 › De Coöperatieve Visserij Organisatie (CVO - het samenwerkingsverband van alle in de Neder-landse kottervisserij opererende PO’s) is gisteren, 26 maart 2015 een MSC traject voor de pulsvisserij op tong en schol gestart De CVO hecht er waarde aan de pulsvisserij te laten beoordelen binnen het sterke en onafhankelijke certificeringsprogramma van MSC, net zoals is gebeurd voor haar reeds gecertificeerde twinrig- en fly shoot-visserij. Met het starten van dit traject is de CVO ervan overtuigd een grote stap voorwaarts te zetten in de verdere verduurza-ming van de Nederlandse aanvoersector. Lees verder »