Nieuws

Volg de ontwikkelingen van Zeehaven IJmuiden NV op de voet via onze website.

 • Nederlandse Vissersbond gematigd positief over besluit pulsvisserij in Europese Visserijcommissie

  22-11-2017 › De Nederlandse Vissersbond reageert gematigd positief op de stemming over de toekomst van het pulstuig vandaag in de Visserijcommissie van het Europees Parlement. Een meerderheid van de Visserijcommissie stemde in met de verordening gericht op de technische maatregelen voor zeevisserij, waar pulsvisserij deel van uitmaakt. Dit betekent dat de 84 Nederlandse ontheffingen voor pulsvisserij, op voorwaarde van positieve onderzoeksresultaten, in 2019 worden omgezet naar permanente vergunningen. “Deze uitslag geeft lucht aan de Nederlandse vissers, maar we zijn er zeker nog niet. De verordening zal ook nog plenair worden behandeld in het Europees Parlement”, zegt Durk van Tuinen, dossierhouder pulsvisserij bij de Nederlandse Vissersbond, die aanwezig was bij de stemming in Brussel. Lees verder »
 • Werk aan Audacia mooie klus Wesco

  29-03-2017 ›
  De reusachtige pijpenlegger Audacia trok veel aandacht van belangstellenden tijdens de vijf maanden durende stop in de IJmondhaven. 
  De 225 meter lange en 32 meter brede pijpenlegger van offshorebedrijf Allseas was hier op bezoek voor een grote renovatie van zogeheten
  rollerboxen van de stinger.
  De reusachtige pijpenlegger Audacia trok veel aandacht van belangstellenden tijdens de vijf maanden durende stop in de IJmondhaven. De 225 meter lange en 32 meter brede pijpenlegger van offshorebedrijf Allseas was hier op bezoek voor een grote renovatie van zogehetenrollerboxen van de stinger. Lees verder »
 • Kamer wil nog een nieuw windpark

  16-02-2017 › De Tweede Kamer wil dat ‘zo snel mogelijk’ onderzoek wordt gedaan naar de haalbaarheid van de bouw van nog een nieuw windpark op zee voor 2023. Lees verder »
 • Goed jaar voor dochters van Zeehaven IJmuiden

  14-01-2017 › Zeehaven IJmuiden NV. heeft een goed 2016 achter de rug. Zowel de Hollandse Visveiling als de Havendienst zagen een stijging van de inkomsten. Lees verder »