Nieuws

Volg de ontwikkelingen van Zeehaven IJmuiden NV op de voet via onze website.

 • Cornelis Vrolijk bekrachtigt overname Bertus-Dekker

  20-03-2018 ›
  Gisteren hebben Cornelis Vrolijk uit IJmuiden en het naastgelegen visverwerkingsbedrijf Bertus-Dekker Seafood de gesprekken met betrekking tot een overname van een meerderheid van de aandelen officieel afgerond. 
  Bertus-Dekker blijft als zelfstandig opererend bedrijf haar activiteiten continueren.
  Directeur Annerieke Vrolijk is verheugd met de overname: "Door de sterke positie van Bertus-Dekker op het gebied van verwerking en verkoop van demersale vissoorten zoals schol, tong, poon, mul en inktvis, 
  zetten wij een volgende stap op het gebied van ketenintegratie. Ons schip naar schap concept breiden we nu verder uit met platvis. We leveren de consument een kwalitatief hoogstaand product, dat duurzaam gevangen 
  is en waarvan de herkomst bekend is."
  Gisteren hebben Cornelis Vrolijk uit IJmuiden en het naastgelegen visverwerkingsbedrijf Bertus-Dekker Seafood de gesprekken met betrekking tot een overname van een meerderheid van de aandelen officieel afgerond. Bertus-Dekker blijft als zelfstandig opererend bedrijf haar activiteiten continueren.Directeur Annerieke Vrolijk is verheugd met de overname: "Door de sterke positie van Bertus-Dekker op het gebied van verwerking en verkoop van demersale vissoorten zoals schol, tong, poon, mul en inktvis, zetten wij een volgende stap op het gebied van ketenintegratie. Ons schip naar schap concept breiden we nu verder uit met platvis. We leveren de consument een kwalitatief hoogstaand product, dat duurzaam gevangen is en waarvan de herkomst bekend is." Lees verder »
 • Voorjaarsschoonmaak Haringhaven

  15-03-2018 › In de Haringhaven is de sleephopperzuiger Hein bezig met de voorjaarsschoonmaak. Eens in de zoveel jaar moet de haven worden uitgediept omdat deze anders dichtslibt.  Lees verder »
 • Sloop van platform in IJmuiden volgens nieuwe eigenaar nabij

  5-03-2018 ›
  Het Paragon boorplatform in de IJmuidense haven wordt gesloopt.
  Dat is in elk geval de bedoeling van het Noorse bedrijf Borr Drilling, dat het in financiële problemen geraakte bedrijf Paragon Offshore wil kopen. Al jaren is het boorplatform - in vaktermen een 'jack up rig' genoemd - 
  een attractie in de haven van IJmuiden.
  Het Paragon boorplatform in de IJmuidense haven wordt gesloopt.Dat is in elk geval de bedoeling van het Noorse bedrijf Borr Drilling, dat het in financiële problemen geraakte bedrijf Paragon Offshore wil kopen. Al jaren is het boorplatform - in vaktermen een 'jack up rig' genoemd - een attractie in de haven van IJmuiden. Lees verder »
 • Overname Bertus Dekker

  27-02-2018 ›
  Visbedrijf Vrolijk uit IJmuiden
  versterkt zijn positie in de
  consumentenmarkt met de
  overname van visverwerker Bertus-
  Dekker Seafood uit dezelfde plaats.
  Visbedrijf Vrolijk uit IJmuiden versterkt zijn positie in de consumentenmarkt met de overname van visverwerker Bertus-Dekker Seafood uit dezelfde plaats. Lees verder »
 • Nederlandse Vissersbond gematigd positief over besluit pulsvisserij in Europese Visserijcommissie

  22-11-2017 › De Nederlandse Vissersbond reageert gematigd positief op de stemming over de toekomst van het pulstuig vandaag in de Visserijcommissie van het Europees Parlement. Een meerderheid van de Visserijcommissie stemde in met de verordening gericht op de technische maatregelen voor zeevisserij, waar pulsvisserij deel van uitmaakt. Dit betekent dat de 84 Nederlandse ontheffingen voor pulsvisserij, op voorwaarde van positieve onderzoeksresultaten, in 2019 worden omgezet naar permanente vergunningen. “Deze uitslag geeft lucht aan de Nederlandse vissers, maar we zijn er zeker nog niet. De verordening zal ook nog plenair worden behandeld in het Europees Parlement”, zegt Durk van Tuinen, dossierhouder pulsvisserij bij de Nederlandse Vissersbond, die aanwezig was bij de stemming in Brussel. Lees verder »