Nieuws

Volg de ontwikkelingen van Zeehaven IJmuiden NV op de voet via onze website.

 • Vurig debat over visserij in Tweede Kamer

  29-03-2018 › Veel vragen over de onderzoeksontheffingen van pulsvissers, de werkbaarheid van de aanlandplicht en de regie op de Noordzee werden afgelopen dinsdag door Kamerleden tijdens het Algemeen Overleg (AO) Visserij in de Tweede Kamer afgevuurd op minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Namens de Nederlandse Vissersbond waren Johan Nooitgedagt (voorzitter) en Ellen van den Manacker (communicatie) aanwezig in de Tweede Kamer. Lees verder »
 • Windparken komen er, toch wil minister Wiebes afspraken met visserij

  28-03-2018 › Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft op maandag 26 maart een brief over de routekaart windenergie op zee 2030 naar de Tweede Kamer gestuurd. Daarin bevestigt hij dat de overheid de komende twee jaar de aanleg van nog eens vijf windparken op de Noordzee in gang zet. Hiervoor worden tenders uitgeschreven. Ook wil hij de komende tijd overleg voeren met de visserijsector om afspraken te maken over een ‘toekomstbestendige voedselvoorziening’. Lees verder »
 • Nederlandse Vissersbond reageert op kritiek pulsvisserij van NOS

  26-03-2018 › Afgelopen weekend publiceerde de NOS het nieuwsartikel ‘Nederland riep het verbod pulsvissen over zichzelf af’. De nieuwsbron deed de afgelopen maanden onderzoek naar het proces rondom het verkrijgen van de 84 pulsontheffingen in Nederland. Lees verder »
 • Visdetaillist biedt ruime variatie aan

  21-03-2018 › Visdetaillisten beschikken doorgaans over een gevarieerd assortiment aan vis uit de Noordzee. Lees verder »
 • Zeemijn legt Cruises stil

  20-03-2018 ›
  In het gunstigste geval komen vóór medio april drie cruiseschepen naar IJmuiden die anders naar Amsterdam zouden gaan.
  Het gaat om schepen die groter zijn aan 240 meter. Op de bodem van het IJ in de hoofdstad is begin dit jaar tijdens baggerwerkzaamheden 
  een 600 kilo zware zeemijn aangetroffen. Direct werd groot alarm geslagen.
  In het gunstigste geval komen vóór medio april drie cruiseschepen naar IJmuiden die anders naar Amsterdam zouden gaan.Het gaat om schepen die groter zijn aan 240 meter. Op de bodem van het IJ in de hoofdstad is begin dit jaar tijdens baggerwerkzaamheden een 600 kilo zware zeemijn aangetroffen. Direct werd groot alarm geslagen. Lees verder »