Nieuws

Volg de ontwikkelingen van Zeehaven IJmuiden NV op de voet via onze website.

 • Nederlandse Vissersbond reageert op kritiek pulsvisserij van NOS

  26-03-2018 › Afgelopen weekend publiceerde de NOS het nieuwsartikel ‘Nederland riep het verbod pulsvissen over zichzelf af’. De nieuwsbron deed de afgelopen maanden onderzoek naar het proces rondom het verkrijgen van de 84 pulsontheffingen in Nederland. Lees verder »
 • Visdetaillist biedt ruime variatie aan

  21-03-2018 › Visdetaillisten beschikken doorgaans over een gevarieerd assortiment aan vis uit de Noordzee. Lees verder »
 • Zeemijn legt Cruises stil

  20-03-2018 ›
  In het gunstigste geval komen vóór medio april drie cruiseschepen naar IJmuiden die anders naar Amsterdam zouden gaan.
  Het gaat om schepen die groter zijn aan 240 meter. Op de bodem van het IJ in de hoofdstad is begin dit jaar tijdens baggerwerkzaamheden 
  een 600 kilo zware zeemijn aangetroffen. Direct werd groot alarm geslagen.
  In het gunstigste geval komen vóór medio april drie cruiseschepen naar IJmuiden die anders naar Amsterdam zouden gaan.Het gaat om schepen die groter zijn aan 240 meter. Op de bodem van het IJ in de hoofdstad is begin dit jaar tijdens baggerwerkzaamheden een 600 kilo zware zeemijn aangetroffen. Direct werd groot alarm geslagen. Lees verder »
 • Cornelis Vrolijk bekrachtigt overname Bertus-Dekker

  20-03-2018 ›
  Gisteren hebben Cornelis Vrolijk uit IJmuiden en het naastgelegen visverwerkingsbedrijf Bertus-Dekker Seafood de gesprekken met betrekking tot een overname van een meerderheid van de aandelen officieel afgerond. 
  Bertus-Dekker blijft als zelfstandig opererend bedrijf haar activiteiten continueren.
  Directeur Annerieke Vrolijk is verheugd met de overname: "Door de sterke positie van Bertus-Dekker op het gebied van verwerking en verkoop van demersale vissoorten zoals schol, tong, poon, mul en inktvis, 
  zetten wij een volgende stap op het gebied van ketenintegratie. Ons schip naar schap concept breiden we nu verder uit met platvis. We leveren de consument een kwalitatief hoogstaand product, dat duurzaam gevangen 
  is en waarvan de herkomst bekend is."
  Gisteren hebben Cornelis Vrolijk uit IJmuiden en het naastgelegen visverwerkingsbedrijf Bertus-Dekker Seafood de gesprekken met betrekking tot een overname van een meerderheid van de aandelen officieel afgerond. Bertus-Dekker blijft als zelfstandig opererend bedrijf haar activiteiten continueren.Directeur Annerieke Vrolijk is verheugd met de overname: "Door de sterke positie van Bertus-Dekker op het gebied van verwerking en verkoop van demersale vissoorten zoals schol, tong, poon, mul en inktvis, zetten wij een volgende stap op het gebied van ketenintegratie. Ons schip naar schap concept breiden we nu verder uit met platvis. We leveren de consument een kwalitatief hoogstaand product, dat duurzaam gevangen is en waarvan de herkomst bekend is." Lees verder »
 • Voorjaarsschoonmaak Haringhaven

  15-03-2018 › In de Haringhaven is de sleephopperzuiger Hein bezig met de voorjaarsschoonmaak. Eens in de zoveel jaar moet de haven worden uitgediept omdat deze anders dichtslibt.  Lees verder »