Nieuws

Volg de ontwikkelingen van Zeehaven IJmuiden NV op de voet via onze website.

 • Parkmanagement in haven IJmuiden

  17-06-2016 › Het Middenhavengebied in de haven van IJmuiden, tussen de Vissers- en Haringhaven, ziet er na een opknapbeurt van zes jaar weer uit om door een ringetje te halen. Nu is het de bedoeling dat het havengebied spic en span blijft. Lees verder »
 • Visserij in 2015: Goed voor portemonnee en het milieu

  4-04-2016 › Voor de visserijsector is 2015 financieel en milieu-technisch een positief jaar. Het nettoresultaat van de kottervisserij is in 2015 ten opzichte van 2014 met 73% gestegen, van 28 miljoen naar 48 miljoen euro. Lees verder »
 • Platform in IJmondhaven

  15-03-2016 › Het blijft een indrukwekkend gezicht wanneer een platform afmeert in de IJmondhaven,Zoals maandagmiddag de Seajacks Scylla, het grootste installatieplatform ter wereld.  Lees verder »
 • Spaansen huurt kade IJmondhaven

  12-02-2016 › Zand- en grindhandel Spaansen, met vestigingen in onder meer Den Helder, Winkel, Harlingen en Uitgeest heeft in de IJmondhaven een forse uitbreiding gerealiseerd. Voor zeker drie jaar heeft het bedrijf een gebied van 7000 vierkante meter gehuurd aan de Volendamkade. Lees verder »
 • Europarlementariers: Uitleg over visserij

  3-02-2016 › Regelmatig bezoeken politici de havens van IJmuiden.Voor een uiteenzetting over de visserij of een uitleg over de windmolenparken. Maar het is alweer een tijdje geleden dat een grote delegatie vanuit het Europarlement neerstrijkt in de havenplaats. Op initiatief van AnnieSchreijer-Pierik, Europarlementslid namens het CDA en lid van de commissie visserij, maken parlementariers van de christendemocratischeEVP-fractie op 16 februari een rondgang door de IJmuidense haven. Lees verder »