Nieuws

Volg de ontwikkelingen van Zeehaven IJmuiden NV op de voet via onze website.

 • Flinke investeringen bij Hollandse Visveiling IJmuiden

  14-05-2018 › De Hollandse Visveiling IJmuiden heeft een nieuwe kistenspoelmachine in gebruik genomen. De Numafa machine is goed voor duizend viskisten per uur. Lees verder »
 • Martin Nieuwenhoff neemt na 48 jaar afscheid van IJmuider visveiling

  1-05-2018 › Donderdag 26 april was de laatste werkdag van bedrijfsleider Martin Nieuwenhoff (65) op de Hollandse Visveiling IJmuiden. Van het mondeling afslaan van duizenden kisten kabeljauw en haring per dag tot het volautomatisch veilen van overwegend platvis; in zijn bijna vijftig jaar omspannende loopbaan bij de afslag heeft Nieuwenhoff het allemaal meegemaakt. Lees verder »
 • Beheer Grote Houtkade overgedragen aan Zeehaven IJmuiden

  21-04-2018 ›
  De Grote Houtkade (voormalige NAM-Kade) in Velsen-Noord en de andere havens langs het Noordzeekanaal kunnen veel beter benut worden door de scheepvaart. Dat zei directeur Gerben Matroos van logistiek dienstverlener 
  TMA/MEO gisteren nadat de handtekeningen waren gezet waarmee het beheer van de kade wordt overgedragen van de gemeente naar Zeehaven IJmuiden NV.
  De gemeente Velsen en Zeehaven IJmuiden NV hebben een overeenkomst gesloten voor het havenbeheer van de Grote Houtkade in Velsen-Noord. Voor beide partijen een mooie mijlpaal: een belangrijke stap in een goede exploitatie van het haventerrein Grote Hout.
  Lees verder »
 • Vissers vechten tegen windmolens

  12-04-2018 ›
  De Nederlandse vissers zijn het zat. Windmolenparken verdrijven ze van de zee. de aanland plicht zit ze hoog en dan hebben we nog Brexit en de Europese aanval op de 
  pulsvisserij. Op 1 juni houden vissers een protestmars in Amsterdam. Al gaan er ook stemmen op om havens te blokkeren.
  De explosieve groei van windmolenparken die de overheid onlangs aankondigde met de ’ routekaart wind op zee’ voor de periode 2024-2030  is de druppel die de emmer doet 
  overlopen bij de vissers.
  De Nederlandse vissers zijn het zat. Windmolenparken verdrijven ze van de zee. de aanland plicht zit ze hoog en dan hebben we nog Brexit en de Europese aanval op de pulsvisserij. Op 1 juni houden vissers een protestmars in Amsterdam. Al gaan er ook stemmen op om havens te blokkeren.De explosieve groei van windmolenparken die de overheid onlangs aankondigde met de ’ routekaart wind op zee’ voor de periode 2024-2030  is de druppel die de emmer doet overlopen bij de vissers. Lees verder »
 • Drukte in de IJmondhaven

  5-04-2018 ›
  Het cruiseseizoen in IJmuiden is
  begonnen. En dat was goed te
  merken in de IJmondhaven en
  op het Noordzeekanaal.
  Het cruiseseizoen in IJmuiden is begonnen. En dat was goed te merken in de IJmondhaven en op het Noordzeekanaal. Lees verder »