Nieuws

Volg de ontwikkelingen van Zeehaven IJmuiden NV op de voet via onze website.

 • Vissers vechten tegen windmolens

  12-04-2018 ›
  De Nederlandse vissers zijn het zat. Windmolenparken verdrijven ze van de zee. de aanland plicht zit ze hoog en dan hebben we nog Brexit en de Europese aanval op de 
  pulsvisserij. Op 1 juni houden vissers een protestmars in Amsterdam. Al gaan er ook stemmen op om havens te blokkeren.
  De explosieve groei van windmolenparken die de overheid onlangs aankondigde met de ’ routekaart wind op zee’ voor de periode 2024-2030  is de druppel die de emmer doet 
  overlopen bij de vissers.
  De Nederlandse vissers zijn het zat. Windmolenparken verdrijven ze van de zee. de aanland plicht zit ze hoog en dan hebben we nog Brexit en de Europese aanval op de pulsvisserij. Op 1 juni houden vissers een protestmars in Amsterdam. Al gaan er ook stemmen op om havens te blokkeren.De explosieve groei van windmolenparken die de overheid onlangs aankondigde met de ’ routekaart wind op zee’ voor de periode 2024-2030  is de druppel die de emmer doet overlopen bij de vissers. Lees verder »
 • Drukte in de IJmondhaven

  5-04-2018 ›
  Het cruiseseizoen in IJmuiden is
  begonnen. En dat was goed te
  merken in de IJmondhaven en
  op het Noordzeekanaal.
  Het cruiseseizoen in IJmuiden is begonnen. En dat was goed te merken in de IJmondhaven en op het Noordzeekanaal. Lees verder »
 • Terrorismebestrijdingsoefening in havens

  4-04-2018 › De Koninklijke Marine beoefent nationale taken tijdens de grootschalige oefening Port Defender 2018. De vierdaagse terrorismebestrijdingsoefening begint op maandag 9 april en omvat vele facetten van terrorismebestrijding in combinatie met havenbescherming.  Lees verder »
 • Vurig debat over visserij in Tweede Kamer

  29-03-2018 › Veel vragen over de onderzoeksontheffingen van pulsvissers, de werkbaarheid van de aanlandplicht en de regie op de Noordzee werden afgelopen dinsdag door Kamerleden tijdens het Algemeen Overleg (AO) Visserij in de Tweede Kamer afgevuurd op minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Namens de Nederlandse Vissersbond waren Johan Nooitgedagt (voorzitter) en Ellen van den Manacker (communicatie) aanwezig in de Tweede Kamer. Lees verder »
 • Windparken komen er, toch wil minister Wiebes afspraken met visserij

  28-03-2018 › Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft op maandag 26 maart een brief over de routekaart windenergie op zee 2030 naar de Tweede Kamer gestuurd. Daarin bevestigt hij dat de overheid de komende twee jaar de aanleg van nog eens vijf windparken op de Noordzee in gang zet. Hiervoor worden tenders uitgeschreven. Ook wil hij de komende tijd overleg voeren met de visserijsector om afspraken te maken over een ‘toekomstbestendige voedselvoorziening’. Lees verder »