Nieuws

Volg de ontwikkelingen van Zeehaven IJmuiden NV op de voet via onze website.

 • Werk aan Audacia mooie klus Wesco

  29-03-2017 ›
  De reusachtige pijpenlegger Audacia trok veel aandacht van belangstellenden tijdens de vijf maanden durende stop in de IJmondhaven. 
  De 225 meter lange en 32 meter brede pijpenlegger van offshorebedrijf Allseas was hier op bezoek voor een grote renovatie van zogeheten
  rollerboxen van de stinger.
  De reusachtige pijpenlegger Audacia trok veel aandacht van belangstellenden tijdens de vijf maanden durende stop in de IJmondhaven. De 225 meter lange en 32 meter brede pijpenlegger van offshorebedrijf Allseas was hier op bezoek voor een grote renovatie van zogehetenrollerboxen van de stinger. Lees verder »
 • Kamer wil nog een nieuw windpark

  16-02-2017 › De Tweede Kamer wil dat ‘zo snel mogelijk’ onderzoek wordt gedaan naar de haalbaarheid van de bouw van nog een nieuw windpark op zee voor 2023. Lees verder »
 • Goed jaar voor dochters van Zeehaven IJmuiden

  14-01-2017 › Zeehaven IJmuiden NV. heeft een goed 2016 achter de rug. Zowel de Hollandse Visveiling als de Havendienst zagen een stijging van de inkomsten. Lees verder »
 • Nieuwe steigers voor Windcat Workboats en de KNRM in de Vissershaven.

  16-08-2016 › Aan het begin van de Trawlerkade in de Vissershaven is zestig meter nieuwe kaden gerealiseerd en zijn twee nieuwe drijvende steigers in gebruik genomen voor het afmeren van zes schepen van Windcat Workboats en twee reddingboten van de KNRM. Lees verder »
 • Middenhavengebied IJmuiden: Gereed voor de toekomst.

  6-07-2016 › Op dinsdag 5 juli 2016 staat Zeehaven IJmuiden N.V. stil bij de afronding van het omvangrijke Herstructureringsproject “Middenhavengebied” in de haven van IJmuiden. Met deze herstructurering is 440m1 talud vervangen door een ‘state of the art’ nieuwe kade en zijn in dit bedrijventerrein van 30 hectare 85.000 m2 wegen vernieuwd, ruim 9 kilometer hoofdriool vervangen en 170 duurzame led-lichtmasten geplaatst. Lees verder »